Ontdek het adembenemende Noorwegen in een meerdaagse tocht dwars door de Hardangervidda, een hoogplateau in het hartje van Scandinavië dat je laat kennismaken met de rauwe pracht die de natuur er te bieden heeft. Je trekt er door de ongerepte natuur terwijl je van de wondermooie uitzichten en een absolute vrijheid geniet.

Noorwegen

Noorwegen is zonder enige twijfel één van de meest spraakmakende landen ter wereld. Het staat vooral bekend om de ongeziene schoonheid en rauwheid van haar natuur. Onze Norway Trail trekt dwars door het mooiste nationale park van Noorwegen.

Het Hardangervidda plateau, de meest uitgestrekte hoogvlakte van Europa met een onwaarschijnlijke pracht.

Meer info Preregisteren

Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Great things never come from comfort zones. Join the next trip

De Hardangervidda

De Hardangervidda is zonder enige twijfel één van de meest tot de verbeelding sprekende natuurgebieden van de wereld.

Het hoogplateau strekt zich uit over meer dan 8000 km² rauwe natuur. Je trekt er boven de fjorden en geniet van onwezenlijke uitzichten.

Overnachten doe je in een tent op unieke plekken, zorgvuldig uitgekozen langs de route midden in de adembenemende natuur met om je heen weergaloze panorama's.

Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail

Het Weekschema

In één week tijd zul je over de mooiste en meest ongerepte paden van Noorwegen trekken. Je gaat er van meer naar meer en overnacht steeds op een unieke locatie.

Magazine The Norway Trail

magazine-title

Wil je iets meer te weten komen over deze trail?
Download dan ons magazine vol tips & tricks, verhalen en veel meer!

Praktisch

Wanneer?

De trails gaan door in de zomer van 2021. Er zijn 12 afreisdata die reeds vast staan.
 • Zondag 11 juli tot zondag 18 juli
 • Vrijdag 16 juli tot vrijdag 23 juli
 • Zondag 18 juli tot zondag 25 juli
 • Vrijdag 23 juli tot vrijdag 30 juli
 • Zondag 25 juli tot zondag 1 augustus
 • Vrijdag 30 juli tot vrijdag 6 augustus
 • Zondag 1 augustus tot zondag 8 augustus
 • Vrijdag 6 augustus tot vrijdag 13 augustus
 • Zondag 8 augustus tot zondag 15 augustus
 • Vrijdag 13 augustus tot vrijdag 20 augustus
 • Zondag 15 augustus tot zondag 22 augustus
 • Zondag 22 augustus tot zondag 29 augustus

Prijs

 • Exclusief vluchten: €450
 • Inclusief vluchten: v.a. €690

Waarom mee op The Norway Trail?

Noorwegen is absoluut geen gemakkelijk land om helemaal alleen op uit te trekken als je er nog niet geweest bent of geen pakken ervaring hebt. Onze gidsen hebben een prachtig traject uitgestippeld dat eenieder met een goed conditie en gezondheid zou moeten kunnen afleggen. De trail is op z'n minst uitdagend maar onze gidsen zijn er om je te helpen. Daarbovenop krijg je nog het volgende:

 • Overnachting op bijzondere plaatsen in de natuur
 • Een gebalanceerde route
 • Een betaalbare prijs
 • De volledige logistieke organisatie (lokaal transport, trailbooks, overnachtingsplaatsen, Nederlandstalige gids, optionele Foodpacks, …)

Optioneel

 • Vluchten , vlucht heen en terug van Brussel of Amsterdam naar Bergen: v.a. € 240 p.p. (zie extra info vluchten hieronder voor meer info)
 • Huur kampeer materiaal (tent, slaapzak, matje en liner): € 65 p.p.
 • The Norway Trail Survival Foodpack: €95 p.p.
 • Reisbijstandsverzekering: €39 p.p.
 • Annuleringsverzekering: € 49 p.p.
 • Wandelstokken: €11 p.p.
 • Ruimbagage: €49 p.p.

  Wat met Corona?

  De cijfers met betrekking tot corona gaan de goeie richting uit in Noorwegen. Er zijn nog maar een heel klein aantal besmettingen die wekelijks vastgesteld worden.

  We zijn er op dit moment dan ook van overtuigd dat de reis zonder problemen zal kunnen doorgaan.

  Boek zonder zorgen met onze annuleringsverzekering

  Dankzij de annuleringsverzekering kan je tot een maand voor vertrek annuleren zonder een reden te hoeven geven*.

  Binnen de laatste maand voor vertrek kan je nog steeds annuleren maar dan enkel met een geldige reden, deze staan beschreven in onze annuleringsvoorwaarden.

  *Dit geldt voor de gehele reissom exclusief de prijs van de eventuele vluchten voor weken die niet geannuleerd zijn.

 • FAQs

  Je slaapt een week lang in je eigen tentje. Wij voorzien de unieke slaapplaatsen waarvan er 3 zich in het midden van de natuur bevinden. Enkel op de basecamps zijn er sanitaire faciliteiten aanwezig. Je zult het dus moeten stellen zonder douches en toilet, wanneer je in ‘The middle of Nowhere’ bent. Maar niet gevreesd, er zijn meer dan genoeg meren onderweg om jezelf te verfrissen.
  Tijdens de hike in de Hardangervidda zul je weinig restaurants of supermarkten tegenkomen. Je moet dus voldoende eten meenemen voor de volledige route. Je kunt een adventure foodpack en kookset bij ons aanschaffen voor €95. Dan hoef je je ook hier geen zorgen om te maken. In dit foodpack vind je 3 maaltijden per dag alsook het kookpotje, bestek en gasvuurtje.
  Je krijgt aan het begin van de trip een volledig uitgestippeld trailbook waarop alle routes en bezienswaardigheden uitgebreid staan gedocumenteerd. Dit zou je in principe in staat moeten stellen om de route volledig zelfstandig te ondernemen. Per trail zijn er ook 2 à 3 ervaren gidsen aanwezig die je in de moeilijke gevallen kunnen helpen. Elk team krijgt ook een GPS-Tracker mee (incl. noodsignaal) waarmee je alarm kunt slaan in noodgevallen.
  • 7 kampeer-overnachtingen waarvan 2 bij heel comfortabele campings en 5 nabij de shelters op de Hardangervidda Trail
  • Alle interne transporten per bus
  • Begeleiding van enkele gidsen
  • GPS tracking systeem voor noodgevallen
  • Trailbook The Norway Trail
  • Gratis Superflex Annulatieverzekering (bij boekingen tot 1 maart)
  • Optioneel vlucht H/T Bergen

  Neem goede wandelschoenen mee waarbij je je comfortabel genoeg voelt om een lange trektocht aan te gaan.

  Bereid je voor op wisselende weerspatronen. Neem zeker beschermende regenkledij mee en een aantal warme kledingstukken. Vooral ’s avonds kan het fel afkoelen.

  Eigen tent

  Kies je voor je eigen tent dan neem je ook je eigen matje en slaapzak mee (minimaal 3-seizoens).

  Norway Trail camping gear

  Indien je kiest voor de optie NorwayTrail Camping Gear dan krijg je je tent, matje en slaapzak aan het begin van de route. Dit materiaal is vervaardigd uit de meest weerbestendige materialen.

  Een uitgebreidere lijst van wat je dient mee te brengen zal ruim op tijd naar je doorgestuurd worden.

  Kampeermateriaal kan je zelf voorzien of bij ons huren (€65 extra per persoon). Als je je eigen materiaal meeneemt zorg er dan zeker voor dat het heel degelijk gear betreft. (3-seizoenstent + compact matje + slaapzak).
  Het foodpack is sterk aan te raden. Je vindt er best lekkere gevarieerde maaltijden terug (zowel ontbijt, middagmaal als avondeten). Ook je kookstelletje (inclusief kookpotje, gasbrander, gasflesje en bestek) zijn inbegrepen. Er is zowel een vegetarische als een niet-vegetarische variant beschikbaar.
  Bij elke vertrekdag zal er een team van ervaren gidsen mee zijn die de trail goed kennen en de mooie routes en slaapplaatsen hebben uitgekozen. Ze zullen er ook zijn als support mochten er problemen optreden tijdens de trail zelf.
  Per vertrekdag zijn er maximaal 35 personen die afreizen. Bij het wandelen zelf zal de groep sowieso uitgesplitst worden in meerdere kleine groepjes.
  Hoewel er doorheen de week een bepaald groepsgevoel zal ontstaan is het vast en zeker mogelijk om dagelijks ook eigen paden te ontdekken en suggesties te doen naar de gidsen voor toekomstige trails.

  Wekelijks zal er vanuit België (Brussels Airport Zaventem) & Nederland (Amsterdam Airport Schiphol) een vlucht vertrekken naar Noorwegen (Bergen Airport).

  Vertrek en aankomst dag 1:

  Vertrek Brussels Airport Zaventem: 7u05 op vrijdag of zondag
  Vertrek Amsterdam Airport Schiphol: 9u15 op vrijdag of zondag
  Aankomst in Bergen Airport: 10u50 op vrijdag of zondag

  Vertrek en aankomst dag 8:

  Vertrek in Bergen Airport: 11u35 op vrijdag of zondag
  Aankomst in Brussel Airport Zaventem: 17u40 op vrijdag of Zondag
  Aankomst in Amsterdam Airport Schiphol: 13u20 op vrijdag of zondag

  In Bergen zal een bus je ophalen die alle deelnemers mee naar het basecamp neemt. Op het einde van we week zal er ook een bus in de ochtend iedereen terug naar de luchthaven van Bergen brengen

  Wie liever op eigen houtje komt: dit is zeker mogelijk, je kan aansluiten bij de groep aan de luchthaven van Bergen of je komt rechtstreeks naar het basecamp indien je vlucht niet rond hetzelfde tijdstip landt.

  Doorheen de week zul je in totaal zo'n 90 km afleggen en de etappes variëren tussen de 15 en de 20 km. In het begin en op het einde van de week zul je ook mooi wat hoogtemeters overwinnen aangezien je dan het plateau op gaat en op het einde van de week weer af.
  Ja, helaas is een bagagetransport niet mogelijk op het hoogteplateau van de Hardangervidda. Maar geen zorgen, ruim voor vertrek krijg je van ons voldoende tips and tricks om zo licht mogelijk je rugzak te pakken.
  Voor iedereen tussen de 16 en de 65 jaar met een goede conditie en een mooie portie doorzettingsvermogen. De trail is uitdagend en bestaat uit een stevige portie fysieke activiteit dus een goede conditie en gezondheid is een must.
  1 stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en 1 accessoire, (bv. een handtas of laptop)(max. 40 x 30 x 15 cm) met een totaal max gewicht van 12kg zijn inbegrepen in de basisprijs van de vlucht.

  Je kan een stuk ruimbagage: L + B + H max. 158 cm en max. 23 kg bijboeken voor zowel heen als terug kan voor de totaalprijs van €50.

  Join The Trip

  Je kan nu inschrijven voor The Norway Trail 2021

  Boek nu

  Join us next year!

  Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van onze Norway Trail volgend seizoen?