Ontdek het adembenemende Noorwegen in een meerdaagse tocht dwars door de Hardangervidda, een hoogplateau in het hartje van Scandinavië dat je laat kennismaken met de rauwe pracht die de natuur er te bieden heeft. Je trekt van shelter naar shelter terwijl je van de wondermooie uitzichten geniet en een absolute vrijheid geniet.

Norway

Noorwegen is zonder enige twijfel één van de meest spraakmakende landen ter wereld. Het staat vooral gekend voor de ongeziene schoonheid en rauwheid van haar natuur. Onze Norway Trail trekt dwars door het mooiste nationale park van Noorwegen dat er bestaat.

Het Hardangervidda plateau. De meest uitgestrekte hoogvlakte van Europa met een onwaarschijnlijke pracht.

More info Join

Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Great things never come from comfort zones. Join the trip

De Hardangervidda

De Hardangervidda is zonder enige twijfel één van de meest tot de verbeelding sprekende natuurgebieden van de wereld.

Het hoogplateau strekt zich uit over meer dan 8000 km² rauwe natuur. Je trekt er van shelter naar shelter en geniet van onwezenlijke uitzichten.

Overnachten doe je op unieke plekken, zorgvuldig uitgekozen langs de route vlakbij een shelter met sanitaire faciliteiten en weergaloze panorama's.

Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Picture of the Iceland Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail
Highlight The Norway Trail

The Week Schedule

In één week tijd zul je over de mooiste en meest ongerepte paden van Noorwegen trekken. Je gaat er van shelter naar shelter en overnacht steeds op een unieke locatie.

Practical

WHEN?

De eerste Norway Trail (pilooteditie) gaat door van zondag 23 tot zondag 30 augustus.

Helaas is het momenteel niet mogelijk voor personen met een Belgische nationaliteit om deel te nemen wegens een verplichte quarantaine van 10 dagen bij aankomst in Noorwegen. Onze excuses, aarzel niet ons je vragen hierover via mail te stellen.

How to get there?

Voor deze eerste pilooteditie hoef je zelf je vlucht te regelen.

Met KLM vlieg je voor ongeveer 160€ heen en terug uit Amsterdam naar Oslo.

 • De heenvlucht die je moet selecteren is KL1217 die om 14u20 vertrekt uit Amsterdam.
 • De terugvlucht is de KL1218 om 16u25

Lodging

Je slaapt een week lang in je eigen tentje. Wij voorzien de unieke slaapplaatsen (7x). Op de meeste plaatsen zijn alle sanitaire faciliteiten aanwezig. Twee maal zul je het moeten stellen zonder douches, wanneer je in "The middle of Nowwhere" bent.

Hoe worden de hikes georganiseerd?

Je krijgt aan het begin van de trip een volledig uitgestippeld trailbook waarop alle routes en bezienswaardigheden uitgebreid staan gedocumenteerd. Dit zou je in principe in staat moeten stellen om de route volledig zelfstandig te ondernemen. Per trail zijn er ook 2 à 3 ervaren gidsen aanwezig die je in de moeilijke gevallen kunnen helpen. Elk hiker krijgt ook een GPS mee (incl. noodsignaal) waarmee je alarm kunt slaan in noodgevallen.

Waarom mee op The Norway Trail?

Noorwegen is absoluut geen gemakkelijk land om helemaal alleen op uit te trekken als je er nog niet geweest bent of geen pakken ervaring hebt. Onze gidsen hebben een prachtig traject uitgestippeld dat eenieder met een gezonde basisconditie zou moeten kunnen afleggen. Daarbovenop krijg je nog het volgende.

 • Overnachting op bijzondere plaatsen in de natuur
 • Een gebalanceerde route
 • Een betaalbare prijs
 • De volledige logistieke organisatie (lokaal transport, trailbooks, overnachtingsplaatsen, plaatselijke gids, optionele Foodpacks, …)

Eten en drinken

Tijdens de hike op de Hardangervidda zul je weinig restaurants of supermarkten tegenkomen. Je moet dus voldoende eten meenemen voor de volledige route. Je kunt een adventure foodpack en kookset bij ons aanschaffen voor 95€. Dan hoef je je ook hier geen zorgen om te maken. In dit foodpack vind je 3 maaltijden per dag alsook het kookpotje, een gamel, bestek en gasvuurtje.

FAQs

De prijs voor deze trip bedraagt normaal 450€ (exclusief vluchten) Voor deze pilooteditie geven we een korting van 200€ per persoon en bedraagt de totaalprijs 250€ . Voor de vluchten zul je afhankelijk van de vertrekplaats tussen de €100 en de €200 betalen.
 • 7 kampeer-overnachtingen waarvan 2 bij heel comfortabele campings en 5 nabij de shelters op de Hardangervidda Trail
 • Alle interne transporten per bus
 • Begeleiding van enkele gidsen
 • GPS tracking systeem voor noodgevallen
 • Trailbook Hardangervidda
 • Optioneel: Survival Foodpack (95€)
 • Optioneel: Allianz reisbijstandsverzekering (39€)

Neem goede wandelschoenen mee waarbij je je comfortabel genoeg voelt om een lange trektocht aan te gaan.

Bereid je voor op wisselende weerspatronen. Neem zeker beschermende regenkledij mee en een aantal warme kledingstukken. Vooral ’s avonds kan het fel afkoelen.

Eigen tent

Kies je voor je eigen tent dan neem je ook je eigen matje en slaapzak mee (minimaal 3-seizoens).

Norway Trail camping gear

Indien je kiest voor de optie NorwayTrail Camping Gear dan krijg je je tent, matje en slaapzak aan het begin van de route. Dit materiaal is vervaardigd uit de meest weerbestendige materialen.

Je kampeermateriaal hoef je voor de pilooteditie zelf te voorzien. We raden een stevige en compacte tent aan die ook in minder goeie weersomstandigheden dienst doet.
Het foodpack is sterk aan te raden. Je vindt er best lekkere gevarieerde maaltijden terug (zowel ontbijt, middagmaal als avondeten). Ook je kookstelletje (inclusief kookpotje, gasbrander, gasflesje en bestek) zijn inbegrepen. Er is zowel een vegetarische als een niet-vegetarische variant beschikbaar.
In Noorwegen hebben ze de corona epidemie goed onder controle en zijn de grenzen open voor zowel Belgen als Nederlanders. In het uitzonderlijke geval dat de grenzen zouden sluiten dan zullen de luchtvaartmaatschappijen het geld terugstorten en zullen wij ook de reeds gestorte gelden gewoon terugbetalen.
Voor de pilooteditie zullen we minstens 3 gidsen van The Norway Trail mee op pad sturen die de route zullen begeleiden.
De groep van deze eerste pilooteditie is 20 personen groot.
Hoewel er doorheen de week een bepaald groepsgevoel zal ontstaan is het vast en zeker mogelijk om dagelijks ook eigen paden te ontdekken en suggesties te doen naar de gidsen voor toekomstige trails.

Join The Trip

booking-text

Booking